Certificats en Suport Programari

Els Certificats Qualificats de Ciutadà en Suport Programari emesos per l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ACCV) es proporcionen en el navegador web.

Estan subjectes a les condicions d'ús, limitacions i responsabilitats establides en la Política de Certificació de certificats qualificats en suport programari per a ciutadans.

Per a què s'utilitzen?

Els certificats qualificats de ciutadà emesos per l'ACCV es poden utilitzar per a:

 • Firmar i xifrar de forma segura qualsevol tipus de document electrònic inclosos els missatges de correu electrònic.
 • La identificació d'usuaris davant de servicis telemàtics de l'Administració Pública i les entitats privades.

Alguns exemples d'ús són la Seu Electrònica de la Agència Tributària, la Seu Electrònica de la Seguretat Social, la Seu Electrònica del Cadastre, la Seu Electrònica de la Generalitat, etc.

On es poden sol·licitar?

L'emissió dels certificats qualificats de ciutadà en suport programari es realitza de forma telemàtica amb una sol·licitud prèvia presencial en un Punt de Registre d'Usuari de l'ACCV (PRU), en la qual es procedeix a la identificació del sol licitant.

Els passos a seguir són:

1. Acudir a qualsevol dels Punts de Registre d'Usuari (PRU) que hi ha a la Comunitat Valenciana i identificar-se amb el seu DNI, NIE o passaport espanyol vàlid.

Podeu localitzar el PRU més proper a la seua població, de forma ràpida i senzilla, mitjançant el mapa interactiu de la pàgina web de l'ACCV.

Després de realitzar la seua identificació l'operador li facilitarà el Codi de Generació de Certificats.

2. Accedir Frontal de Generació de Certificats Digitals de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica per completar l'emissió del certificat digital.

En què consisteix l'emissió telemàtica del certificat digital?

Una vegada ha obtingut el Codi de Generació del certificat digital en el PRU, per a obtenir el seu certificat digital tan sols li quedarà accedir al Frontal de Generació de Certificats Digitals i introduir el seu DNI / NIE i el Codi que li han facilitat en el PRU, directament en el navegador web que vaja a utilitzar.

Polse ací per accedir a l'Ajuda per a la Generació de Certificats Digitals.

Què és el Codi de Generació de Certificats Digitals?

Li preguem que llegisca amb atenció la informació sobre el Codi de Generació de certificats:

- Té 25 caràcters i distingeix majúscules i minúscules. Introduïu amb cura cadascun dels caràcters en el camp del formulari web destinat al mateix ja que per a la correcta generació ha de ser exactament el facilitat en el PRU. Si ho introdueix tres vegades mal es bloqueja i haurà de demanar un de nou al PRU.

- Disposa d'un termini de dues setmanes des de l'obtenció del codi en el PRU per completar la generació a través de la pàgina web de l'ACCV. En cas contrari caduca i haurà de demanar un de nou al PRU.

- A través del codi qualsevol persona el que conega més el seu DNI/NIE li podria suplantar i obtenir el certificat digital al seu lloc. Per motius de seguretat li preguem que mantinga el codi sota la seua custòdia i en cap cas el conserve al costat del DNI/NIE.

Quin cost té?

És un servici gratuït.

Quina documentació és necessària?

El sol·licitant ha d'identificar-se a través d'un dels documents a continuació (original i fotocòpia). Si el sol·licitant no disposa d'algun d'ells o no es troba en vigor (caducat) NO PODRÀ OBTINDRE EL CERTIFICAT DIGITAL.

Si és de nacionalitat espanyola els documents acceptats són:

 • DNI, en vigor.

Inclou els casos especials com majors de 70 anys i discapacitats físics o psíquics, que disposen de DNI amb VALIDESA PERMANENT (ha d'indicar-se expressament esta condició en el propi DNI).

Els menors de 14 anys no poden obtindre certificats digitals, encara que disposen de DNI, ja que no tenen capacitat d'obrar i seran els seus pares o tutors legals els que realitzen els tràmits per ells.

 • Permís de conduir en format targeta, en vigor.  
 • Passaport espanyol, en vigor.  

 

Si és de nacionalitat estrangera el document acceptat és el NIE (Número d'Identificació d'Estranger). Ja que són diversos els formats d'este document, acceptem qualsevol document oficial que continga el NIE (NIE, permís de residència, targeta d'hisenda, foli de la Policia Nacional etc.), tenint en compte que:

 • Si el document no té fotografia haurà de presentar, a més, un altre document (passaport en vigor o document d'identitat del seu país, en cas de ser comunitari) en el que aparega la foto del sol·licitant per a procedir a la seua identificació.
 • Si el NIE no està en vigor, se sol·licitarà la presentació del passaport o document d'identitat del país d'origen (en cas de ser comunitari) que estiguen en vigor.

 

Podrà prescindir-se de la personació del sol·licitant SI I NOMÉS SI la firma en la sol·licitud d'expedició d'un certificat reconegut ha sigut legitimada en presència notarial. El sol·licitant haurà d'acudir a un notari perquè certifique la seua voluntat d'obtindre un certificat digital i l'autorització al representant per a la seua arreplega per compte del firmant.

Què se li entrega al sol·licitant?

En el PRU i després de la sol.licitud presencial l'usuari obté:

- El Codi de Generació de Certificats.

- El contracte de certificació. El sol.licitant ha de llegir-lo i signar dues còpies, una per a ell i una altra per l'ACCV.

A través del Frontal de Generació de certificats i després de l'emissió telemàtica del certificat digital obté el certificat electrònic de signatura generat directament al navegador web.

  Com puc sol·licitar la renovació i la revocació?

  Polse ací per a obtindre informació sobre la renovació dels certificats reconeguts de ciutadá.

  Polse ací per a obtindre informació sobre la revocació dels certificats reconeguts de ciutadá.

  Més informació

  En cas de dubte o de qe necessite informació addicional pot contactar amb l'ACCV a través del telèfon d'atenció a l'usuari 902 482 481 o del nostre formulari web.

  Ón solicitar-ho

  Troba el teu Pun de Registre més proper:

  Puntos de registro
  Localitzar per mapa

  Contacta amb nosaltres