Sala de premsa

02/11/2012
Les Taronjes ecológices valencianes es modernitzen

[Translate to Valencià:] Las Naranjas ecológicas valencianas hacen sus trámites telemáticos con certificados de la ACCV

L'aplicació de la signatura digital està arribant ràpidament a tots els ciutadans i pimes valencianes. I al món rural no podia ser menys, és el cas de Taronges *Ché, una petita cooperativa agrícola valenciana formada per joves, situada a Sagunt que conrea taronges ecològiques i altres cítrics en agricultura orgànica, però això no és tot, venen el 100% de la seva producció a través d'Internet al consumidor final, per mitjà de la seva pàgina web podem dir que són veritables taronges online.

 

Entrevistem a Guillermo Antelo, Enginyer Agrònom i President de la cooperativa, on ens explica que des que van sol·licitar el certificat digital de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ACCV), els seus tràmits amb l'administració s'han agilitat enormement.

 

 

ACCV-P: Quant fa que Naranjas Ché va sol·licitar el certificat de la ACCV?

Naranjas Ché-R: Ho traguerem abans d'aquest estiu, crec que va ser al maig de 2012.

 

ACCV-P: Van veure els tràmits complicats?

Naranajas Ché-R: No, en absolut. Recorde que vam tenir un dubte sobre el tipus de certificat que havíem de demanar i l'adquisició de la targeta criptogràfica, però en el telèfon d'atenció a l'usuari, ens ho van aclarir de seguida.

Primer, realitzem la sol·licitud del certificat mitjançant el formulari la web de la ACCV.

Pagarem les taxes del lector de targetes també per internet.

Després enviem la documentació de l'empresa, CIF, DNI i altres acreditacions, això ho realitzem còmodament a través del correu electrònic.

Uns dies rebem una carta confirmant que ja podíem passar pel punt de registre més proper perquè ens donessin el certificat.

I ja està.

 

ACCV-P: Ho han usat i creuen que és útil?

Naranjas Ché-R: Nosaltres treballem allunyats del centre urbà de Sagunt, literalment entre tarongers i hem de desplaçar-nos per a qualsevol tràmit, però amb la signatura digital, podem realitzar des de qualsevol lloc tots els nostres tràmits de forma telemàtica, des de l'oficina, des de casa o fins i tot des del camp, sense necessitat de perdre tot el matí de paperassa. Hem realitzat aquests mesos, la sol·licitud d'ajudes agroambientals, gestions davant el servei de cooperativisme, el IMPIVA, així com signar documents en pdf amb la mateixa validesa que una signatura original a bolígraf.

En definitiva, ens estalvia temps i fa les gestions més senzilles.

Ho hem vist tan necessari que a nivell de ciutadà ens ho hem tret nosaltres mateixos, a més, en aquest cas era gratis.

D'altra banda, la seguretat i privadesa dels nostres clients és molt important en la venda de taronges online, així que ens estem plantejant sol·licitar el certificat de la ACCV per garantir que el nostre servidor web és segur i de confiança.

 

ACCV-P: Creuen que un futur tindrà major ús la signatura digital?

Naranjas Ché-R: Si, per descomptat, el seu ús ja és una realitat, com els tràmits amb l'Agència, Tributària, la Seguretat Social, Cadastre, multes de trànsit o el servei de notificacions electròniques 060.es. Les gestions telemàtiques disponibles augmenten per dies, per exemple, fa poc vam estar a l'Ajuntament de Sagunt i en breu estarà operativa la seva oficina virtual, on s'utilitzarà el certificat digital de la ACCV en gestions de padró, taxes, certificats, presentació d'al·legacions d'expedients o multes.

 

Ón solicitar-ho

Troba el teu Pun de Registre més proper:

Puntos de registro
Localitzar per mapa

Contacta amb nosaltres