Sala de premsa

27/07/2011
El Cadastre inicia la notificació online del valor dels habitatges

Des d'aquest mes de juliol és possible obtindre a través d'Internet (http://www.sedecatastro.gob.es/) la notificació electrònica dels nous valors cadastrals que seran efectius l'1 de gener de 2012. El tràmit de notificació electrònica ja s'ha posat en marxa a Madrid, per la qual cosa els titulars dels més de dos milions d'immobles de la ciutat la valoració dels quals s'ha actualitzat enguany poden consultar el seu nou valor cadastral a la Seu Electrònica del Cadastre fins al 15 de setembre.

A partir del pròxim 1 de setembre, el servei estarà també disponible per als ciutadans dels altres 215 municipis que han decidit revisar enguany el valor cadastral dels seus immobles, entre els quals destaquen Castelló de la Plana, Ciudad Real, Marbella, Móstoles, Valdemoro, Eivissa, Roquetas de Mar, Águilas i Miranda de Ebro (tots ells amb més de 35.000 immobles), que tindran disponible per via electrònica la nova valoració cadastral dels seus immobles fins al 10 d'octubre. La notificació electrònica té el mateix valor jurídic que la realitzada per via postal i inclou informació sobre la quota de l'IBI de cada municipi per al 2012.

El sistema de notificació electrònica estarà operatiu, per tant, per a la totalitat de les ponències de valors que es realitzen en 2011, amb efectes jurídics en 2012, la qual cosa suposarà l'assignació de nous valors cadastrals a 3,4 milions d'immobles en 216 localitats.

UN PROCÉS MÉS EFICAÇ I ECONÒMIC

La iniciativa, impulsada des de la Direcció General del Cadastre, dependent del Ministeri d'Economia i Hisenda, en col·laboració amb els ajuntaments, suposa un pas avant en la implantació de l'Administració Electrònica als serveis cadastrals i té com a objectiu que el sistema de notificació electrònica es generalitze, i substitueix al tradicional repartiment de notificacions cadastrals per correu certificat, ja que:

-és més eficaç i còmode, en permetre obtindre la notificació per Internet en qualsevol moment, sense necessitat d'esperar a la notificació postal del cadastre i sense haver de desplaçar-se fins a l'oficina postal en cas de no trobar-se en el seu domicili en el moment de l'entrega.

-és més econòmic, en disminuir significativament el cost del servei, la qual cosa permetria destinar recursos a atendre altres polítiques públiques prioritàries. Atés que el cost d'una notificació per correu certificat està pròxima als tres euros, l'estalvi potencial que s'obtindria si tots els ciutadans descarregaren la notificació per Internet, unit al derivat del procés d'acumulació en una notificació de tots els immobles d'un mateix titular, arribaria als nou milions d'euros.-és més respectuós amb el medi ambient, ja que permet reduir el consum de paper i evita els desplaçaments necessaris per a entregar aquest tipus de notificació pel mètode de repartiment tradicional.

-i compta amb plenes garanties jurídiques, perquè la notificació electrònica té la mateixa validesa i produeix els mateixos efectes jurídics que l'efectuada per correu tradicional. A més, facilita la defensa dels interessos de cada ciutadà, ja que la notificació per Internet conté més informació dels immobles i facilita la presentació de recursos en cas de disconformitat.

Font: http://www.diariojuridico.com/

Ón solicitar-ho

Troba el teu Pun de Registre més proper:

Puntos de registro
Localitzar per mapa

Contacta amb nosaltres