Sala de premsa

03/09/2012
El Cadastre ja notifica per Internet el valor dels immobles de diversos municpis

La iniciativa, impulsada des de la Direcció general del Cadastre, permetrà conèixer els nous valors cadastrals de vint municipis de la Comunitat Valenciana sense moure's de casa

El Cadastre es renova i posa en marxa a la Comunitat Valenciana la notificació electrònica, que permetrà al titular d'un immoble conèixer el seu valor actualitzat en el moment que desitgi, utilitzant la signatura electrònica o la clau d'accés comunicada per la Gerència del Cadastre i sense necessitat de moure's del seu domicili.

 

De moment poden beneficiar-se d'aquest servei en els municipis d'Elda, Ondara i Pego a la província d'Alacant, Soneja i Toràs a la província de Castelló a més d'Antella, Bélgida, Beneixida, Benigànim, Bocairent, Castielfabib, Xiva, Fontanars dels Alforins, La Granja de la Costera, Massamagrell, Moixent, Pedralba, Sagunt, Valls i Vilamarxant, a la província de València.

 

Des del dia 25 d'agost, i fins al 20 de setembre, els titulars dels immobles situats en els citats municipis, en els quals es desenvolupen procediments de valoració cadastral, poden obtenir a través d'Internet (http://www.sedecatastro.gob.es/) la notificació electrònica dels nous valors cadastrals que seran efectius a partir del proper 1 de gener de 2013.

 

A més, podran descarregar-se de forma totalment gratuïta, un certificat descriptiu i gràfic que complementa la informació de l'immoble inclosa en la notificació.

 

La iniciativa, impulsada des de la Direcció general del Cadastre, dependent del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, suposa un pas més en la implantació de l'Administració Electrònica en els serveis cadastrals.

 

D'aquesta manera, es pretén que el sistema de notificació electrònica siga d'ús preferent enfront del tradicional repartiment de notificacions cadastrals per correu certificat, més ineficaç i incòmode per al ciutadà, atès que, en ocasions, li exigeix acudir personalment a l'oficina de Correus per recollir els enviaments que realitza el Cadastre. Així mateix, és més respectuós amb el medi ambient, ja que redueix el consum de paper i evita els desplaçaments necessaris per lliurar aquest tipus de notificació pel mètode de repartiment tradicional.

 

UN SISTEMA RÀPID I SENZILL

Per accedir a la notificació, l'usuari haurà d'identificar-se mitjançant DNI electrònic o signatura electrònica des de qualsevol ordinador amb accés a Internet, o bé utilitzar la clau d'accés comunicada per correu a cadascun dels titulars cadastrals dels béns immobles situats en els municipis abans indicats. En cas de no disposar d'accés a Internet també podran obtenir la notificació electrònica dirigint-se, preferentment amb la carta en la qual se'ls notifica la seva clau concertada, al seu Ajuntament, qualsevol oficina del Cadastre o als Punts d'Informació Cadastral (PIC), oberts en les diferents administracions, on se'ls facilitarà accés gratuït a la Seu Electrònica del Cadastre. Pot consultar la localització d'aquests PIC en el telèfon de la Línia Directa del Cadastre 902 37 36 35.

 

El procediment que l'usuari ha de seguir per conèixer el nou valor cadastral del seu ben immoble a través del sistema de notificació electrònica és senzill i es resumeix en quatre passos:

 

1. Accedir a la Seu Electrònica del Cadastre des de qualsevol ordinador a través de l'adreça d'Internet: www.sedecatastro.gob.es

 

2. Una vegada oberta la pàgina de la Seu Electrònica del Cadastre, el segon pas serà seleccionar l'enllaç ‘Notificació de nous valors cadastrals'.

 

3. En entrar en aquest enllaç, s'obrirà una pantalla en la qual l'usuari haurà d'introduir la seva signatura electrònica per continuar amb el procés, o bé la clau d'accés comunicada a aquest efecte. Els ciutadans que disposen de DNI electrònic tenen la possibilitat d'utilitzar la signatura digital que aquest incorpora, si ben el sistema permetrà la utilització de qualsevol altra signatura electrònica reconeguda.

 

4. Una vegada completada aquesta operació, en el quart pas, el titular cadastral podrà procedir a la descàrrega del nou valor cadastral assignat als seus immobles. Aquesta notificació tindrà el mateix valor jurídic que la notificació administrativa postal tradicional.

 

Si no disposa de signatura electrònica ni li ha arribat la comunicació de la clau d'accés, o l'ha perdut, pot dirigir-se al seu Ajuntament, o a la Gerència del Cadastre on li facilitaran la notificació.

 

 

Font: ValenciaPlaza.com

Ón solicitar-ho

Troba el teu Pun de Registre més proper:

Puntos de registro
Localitzar per mapa

Contacta amb nosaltres