Sala de premsa

27/07/2012
L'Ajuntament de València continua avançant en Administració Electrònica

La Seu Electrònica de l'Ajuntament de València incorpora de manera efectiva la representació

L'Ajuntament de València i l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica van signar el passat dia 18 dos convenis de col·laboració. D'una banda, amb el Col·legi Oficial de Graduats Socials de València i, d'altra banda, amb el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de València.

 

Fins ara la seu electrònica de l'Ajuntament de València permetia la representació electrònica per a persones i per a empreses en la majoria dels procediments municipals. A partir d'ara incorpora un dels seus principals elements innovadors: gestors administratius i graduats socials podran

representar electrònicament i legalment a un ciutadà a l'hora de realitzar tràmits amb el Consistori.

 

La Regidora de Tecnologies de la Comunicació, Innovació i Projectes Emprenedors, Beatriz Simón, va apuntar que aquesta nova opció és positiva tant per a “els ciutadans que no estan familiaritzats amb les noves tecnologies perquè així poden tenir a una persona que faça els tràmits per ells d'una forma professional” com per a “els propis col·legis profesionals que poden trobar una nova línia de negoci i de mercat en aquesta gestió administrativa”.

 

D'aquesta manera, els col·legiats van a prestar col·laboració en la millora dels serveis d'ajuda al ciutadà i, ara, utilitzant les dades dels Col·legis Professionals del Registre de Representants de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica de la Comunitat Valenciana, també els col·legiats

tenen la possibilitat de realitzar de forma telemàtica les seues funcions, tals com presentar escrits, declaracions i comunicacions, així com estudiar, intervenir, sol·licitar i realitzar tota classe de tràmits i actuacions en representació dels seus clients.

 

La Seu Electrònica de l'Ajuntament de València és la primera que gestiona amb aquest nivell de qualitat la representació electrònica. Els col·legiats no només podran actuar davant l'Ajuntament de València i gestionar instàncies i expedients en qualitat de representants de ciutadans i empreses,

 

sinó també podran efectuar el pagament de taxes, la qual cosa suposa un exemple de col·laboració públic-privada que aporta agilitat, transparència i productivitat millorant els serveis per el ciutadà.

 

Aquest Conveni de Col·laboració serveix per completar el procés de modernització municipal i garantir als ciutadans facilitats a l'hora de realitzar qualsevol tràmit, així com els seus drets a relacionar-se amb les Administracions Públiques utilitzant mitjans electrònics.

 

La intenció de l'Ajuntament de València és seguir signant convenis de col·laboració amb unes altres entitats o col·legis que puguen intervenir en la representació electrònica d'un tràmit amb l'administració municipal.

 

L'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica proporciona la infraestructura tècnica per a registrar i consultar la representació, així com l'assistència tècnica necessària per al desenvolupament del sistema i seran els Col·legis els qui mantinguen actualitzat el Registre de Representants, donant d'alta als col·legiats que s'adhereixen al conveni i oferint així total seguretat.

 

L'Ajuntament de València ha intentat adaptar els seus sistemes d'informació de manera que garanteixen la màxima seguretat i confidencialitat de dades, i per dotar al funcionament dels mecanismes tecnològics de les mateixes garanties jurídiques que tenen els procediments de l'administració tradicional en suport paper.

 

D'aquesta forma, el Consistori està en situació de permetre la representació electrònica en els més de 220 tràmits que es poden realitzar a la Seu Electrònica. A més, aquest ja col·labora amb les diferents administracions de la Comunitat Valenciana per permetre la utilització, cessió, transferència i posada en comú de plataformes electròniques, de sistemes i d'aplicacions o programari.

 

Font: InformaValencia Magazine Digital

Ón solicitar-ho

Troba el teu Pun de Registre més proper:

Puntos de registro
Localitzar per mapa

Contacta amb nosaltres