Sala de premsa

05/07/2012
València comparteix l'experiència de la seua Seu Electrònica

L'Ajuntament de València comparteix l'experiència de la seua Seu Electrònica en al Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

Les Ordenances Municipals d'Administració Electrònica i les seus electròniques dels Ajuntaments de València o Pamplona són alguns dels casos d'èxit que poden trobar-se en la Plataforma de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel•ligents (RECI). Amb la sol•licitud electrònica, a més de temps s'estalvia una mitjana de 75 euros per expedient, ha explicat la regidora d'Innovació, Beatriz Simón, durant la Jornada Smart Cities “La perspectiva de l'Administració” que ha tingut lloc a Madrid. A més, durant la trobada organitzada pel Grupo Tecmared en col•laboració amb l'Ajuntament de Madrid, s'ha presentat el portal esmartcity.es, que arreplega tota la informació d'interés sobre ciutats intel•ligents.

 

L'Ajuntament de València, que lidera el Grup de treball Govern, Economia i Negocis en què participen altres 14 ciutats de la RECI, ha compartit la seua experiència entorn de les actuacions i bones pràctiques que es duen a terme en la ciutat. Estes es basen fonamentalment en l'Administració Electrònica, Digitalització, Modernització, Integració i Interoperabilitat, segons ha indicat Simón. Perquè servisca d'inspiració a la resta de ciutats, la regidora ha apuntat cap a projectes com el de la realitat augmentada Layar o Geoemprende, que posa a disposició de totes les persones que vullguen crear la seua pròpia empresa una nova ferramenta d'informació geogràfica i empresarial que proporcionarà dades sobre la ciutat de València.

 

Així mateix, ha destacat el Catàleg de Procediments que penja de la Seu Electrònica, el document dels Servicis de Certificació que resumix el conveni entre l'Ajuntament de València i l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica, que qualsevol Ajuntament podria replicar, o l'ordenança municipal que “va ser consensuada amb els altres partits polítics i amb la pròpia societat civil valenciana”. En este sentit, Simón ha fet insistència en la necessitat i els avantatges del treball en xarxa, de compartir coneixement i experiències amb l'objectiu de “convertir un nucli urbà en un espai de convivència amb les infraestructures més punteres, on els protagonistes són els ciutadans”. Simón també ha explicat aspectes interessants de la Seu Electrònica com la possibilitat que qualsevol ciutadà puga ser representat electrònicament, o el model d'interoperabilitat desenvolupat i adaptat als criteris de l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat.

 

La regidora ha lloat el treball de la xarxa, ha remarcat que València vol ser una ciutat proactiva en ella i hi ha citat algunes de les aportacions que han realitzat altres ciutats al Grup de treball Govern, Economia i Negocis. Exemple d'això és l'Ajuntament de Pamplona amb la seua Seu Electrònica o el seu gestor d'expedients. Per la seua banda, Santander compta amb una interessant iniciativa, la Subhasta Electrònica, que ha suposat un estalvi directe d'un 20 per cent en les licitacions. Al seu torn, l'Ajuntament de Vitòria disposa d'una aplicació per a millorar la competitivitat del xicotet comerç i els servicis urbans, ja que entenen que l'arribada del pagament amb mòbil NFC va a resituar la capacitat competitiva dels xicotets comerços i servicis urbans.

 

Font: Pàgina web de l'Ajuntament de València

Ón solicitar-ho

Troba el teu Pun de Registre més proper:

Puntos de registro
Localitzar per mapa

Contacta amb nosaltres