Com revocar un certificat

certificats de ciutadà i representant d’entitat

A través d’APSC, en un PRU o cridantLa revocació és un procés irreversible que anul·la la validesa d’un certificat digital abans de la seua caducitat.

Existeixen diferents motius pels quals pot ser necessari sol·licitar la revocació com, per exemple, el de compromís de la clau privada. No obstant això, la mera voluntat del seu titular o custodi pot ser raó suficient.

Pots sol·licitar la revocació del teu certificat de Ciutadà i/o Representant d’entitat a través del Àrea Personal de Serveis de Certificació (APSC). Per a accedir a l’aplicació el titular ha d’autenticar-se a través d’un certificat personal qualificat expedit per l’ACCV que posseïsca actiu.

La validesa del teu certificat serà de 3 anys i podràs renovar-lo en línia en el teu APSC, abans que caduque.

Finalment, has de saber que també pots revocar-lo presencialment en qualsevol dels nostres Punts de Registre (PRU) o utilitzant la informació de contacte.

Revoca el teu certificat personal

Si tens la clau privada del certificat

A través del formulari de contacteEn el formulari hauràs de pegar aquesta clau en format PEM, incloent les línies BEGIN i END.

Abans d’això és molt important que t’assegures que la clau privada que adjuntes està associada a un certificat expedit per l’ACCV, i que aquest certificat no és cap certificat propi que vulgues conservar actiu.

Tingues present que, una vegada sol·licitada la revocació d’aquesta manera, es considera que la clau privada està compromesa i es procedirà a la seua revocació sense possibilitat de tornada arrere.

Contacta per a revocar