Fandango
Certifica el moment exacte en el qual has publicat el teu contingut en Internet
En què consisteix i per a què serveix
Aquest servei es presta en dues modalitats. En la primera se certifica únicament el moment de la publicació (la modalitat per defecte). En la segona, se certifica a més que el document no ha sigut modificat al llarg del temps des de la seua publicació (modalitat amb verificació).
Quins beneficis té per a tu?
- Acredita la data de publicació d’un document
- Comprova si el document publicat ha sigut, o no, modificat
- Verifica si el document està accessible en l’adreça indicada
Com has de sol·licitar Fandango
Si vols més informació de com has de sol·licitar o usar el servei, descarrega’t el nostre manual
Qui pot sol·licitar aquest servei
Organismes i entitats, públics o privats, que necessiten certificar el moment en què difonen les seues publicacions en Internet.
Per a sol·licitar Fandango hauràs d’identificar-te amb un certificat personal emés per l’ACCV o DNIe, en accedir al formulari d’alta.
Com has d’utilitzar Fandango
En resposta, verificarà l’existència del document i generarà un certificat de publicació en format PDF. Aquest anirà signat electrònicament per l’ACCV, donant fe de l’existència d’aquest document en la URL facilitada, un dia i a una hora concretes.
Els certificats de publicació de l’ACCV incorporen el resum o *hash del document publicat. Aquest valor permet determinar en tot moment que el document no ha sigut modificat des que es va certificar la seua publicació.
Com aquesta comprovació no és senzilla de realitzar per a qualsevol persona, el Fandango compta a més amb la següent pàgina web: http://fandango.accv.es:8070/fandango/anonimo/certificats.html
Quins resultats podrà donar?
- El document no ha sigut modificat.
- El document ha sigut modificat.
- El document no existeix en aquests moments en la seua ubicació original.
Quins tipus de certificacions de publicació ofereix Fandango
Existeixen dues modalitats diferents. Ambdues detecten si el contingut del document publicat ha sigut modificat.
01
Modalitat per defecte
Només certificarà el moment inicial d’una publicació.
02
Modalitat amb verificació
Inclou la modalitat per defecte, amb un valor afegit que consisteix a certificar a més que el document roman publicat al llarg del temps en la mateixa ubicació.
És important matisar que aquesta modalitat no consisteix en un sistema de monitoratge, sinó de comprovació. Sota aquesta modalitat *Fandango verifica amb una certa periodicitat que el document està accessible en l’adreça indicada i que no ha sigut modificat.
Informació que podria ser útil
Aquestes són algunes de les preguntes més comunes que rebem. Si no trobes resposta al teu dubte, contacta’ns.
Quin cost té?
El preu d’aquest servei varia en funció de la modalitat que tries. Escriu a gestioncerts@accv.es indicant les dades del teu organisme, així com el mòdul que desitges contractar i t’enviarem el pressupost ajustat al que cerques.
Com contracte el servei?
Escriu-nos des de la nostra secció de contacte o crida’ns indicant el teu interés pel servei. Hauràs d’indicar per a quina entitat vols contractar-ho i descriure breument l’entorn on s’emprarà. Així podrem estudiar el teu cas i assessorar-te, abans d’enviar-te la nostra oferta.
Quin certificat necessite?
Depén de la modalitat que tries, necessitaràs o bé un certificat personal, o bé un d’Aplicació/Segell d’òrgan, tots emesos per l’ACCV.
Com utilitze el servei?
Hi ha dues maneres d’accedir al servei, via Frontal Web o mitjançant Servei Web. I, depenent de la manera, el certificat digital a emprar per a identificar-se enfront de l’aplicació podrà ser d’un tipus o un altre. El Frontal Web permet a una persona física gestionar les seues publicacions a certificar des d’un WebGUI. Mentre que l’accés mitjançant Servei Web està pensat per a l’automatització de la gestió, de manera que la comunicació es done entre la pròpia aplicació client i Fandango.
Podré monitorar els canvis de la meua publicació?
No. Amb la modalitat de verificació, es comprovarà periòdicament que el document està situat en l’adreça indicada, i que no ha sigut modificat. Però no monitorarà el canvi.
He canviat la URL de la meua publicació. Què faig?
Si els documents a certificar canviaren d’ubicació (URL) per qualsevol motiu, primer s’hauria de donar de baixa la publicació, per a a continuació donar d’alta una nova amb la nova ubicació. D’aqueixa manera quedarien ben definits els períodes en què el document ha estat publicat en cada ubicació.