Registre de representants

Actuació en nom de tercers en els procediments administratius electrònics.

En què consisteix i per a què serveix

És un registre electrònic que possibilita que un tercer actue en nom de l’interessat en un tràmit en línia.

Només serveix per als tràmits habilitats pels organismes i entitats públiques adherits.

És a dir, et permet delegar còmodament gestions en tercers tan sols amb el teu certificat personal. Sense haver de generar poders notarials o judicials, ni una altra documentació.

Quins beneficis té per a tu?

  • Estalvia temps en tràmits
  • Evita desplaçaments
  • Sorteja despeses innecessàries

Qui pot utilitzar aquest servei

D’una banda, els ciutadans i entitats poden emprar el Registre de Representants i autoritzar tercers perquè actuen en el seu nom enfront dels tràmits i administracions públiques que consulten el nostre servei. L’accés al Registre de Representants en aquest cas és mitjançant certificat digital acceptat per la plataforma @firma que identifique a la persona física o jurídica que actue com representat.

D’altra banda, els tercers que han sigut donats d’alta per a actuar en nom de l’interessat poden accedir també al Registre de Representants amb el seu propi certificat per a consultar quines autoritzacions de representació tenen habilitades.

Finalment, les administracions i altres entitats públiques poden emprar aquest servei per a implementar en els seus tràmits la representació electrònica de manera còmoda i senzilla. Per a més informació sobre aquest cas, contacta’ns.

Quin tipus de representacions poden donar-se

Tant l’interessat com el tercer que actua en el seu nom poden ser persones físiques o jurídiques.

L’autorització tindrà un termini de validesa, després del qual caducarà i s’haurà de definir de nou si escau per part de l’interessat.

També es podrà indicar el tipus de representació (total o només per a alguns tràmits/administracions).

Quins beneficis té per a tu?

  • Estalvi de temps
  • Tramitació gestionada per tercers de la teua elecció
  • Comoditat i delegació de responsabilitat o obligació

Com has d’utilitzar el nostre Registre de representants

El més habitual serà relacionar-te amb el nostre Registre de representants com representat. És a dir:

01

Autoritza a un altre

Accedeix al nostre servei amb el teu certificat digital i autoritza a qui desitges que actue en el teu nom. Definiràs el termini i tipus de representació (total o només per a alguns tràmits/administracions).

02

Que tramite per tu

A partir d’aquest moment, el tercer que has habilitat ja podrà actuar en el teu nom dins de l’abast que li has permés. Per a això l’habitual serà que acudisca al tràmit i s’identifique amb el seu propi certificat, però indicant que actua en el teu nom.

Informació que podria ser útilInformación que podría ser útil

Aquestes són algunes de les preguntes més comunes que rebem. Si no trobes resposta al teu dubte,contacta’ns.

He donat d’alta una autorització, però no funciona.

El primer, és molt important que t’assegures que el tràmit utilitza el nostre Registre de representants. Si no ho consulta, l’autorització no tindrà cap efecte. En cas de dubte, pregunta al tràmit.

El segon, comprova que has identificat correctament a l’interessat i al tercer. A vegades es confon la identificació de les persones jurídiques. Es dona d’alta la representació com a persona física en lloc de jurídica. Recorda que per a actuar com a persona jurídica necessites un certificat de Representant d’Entitat acceptat per @firma.

No aconseguisc accedir. Em diu que necessite Autofirma.

Autofirma és una aplicació de signatura desenvolupada pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. La necessites per a poder identificar-te i signar en Registre de representants. Però també et serà útil tindre-la perquè és un requisit tècnic per a molts tràmits.

Pots descarregar autosignatura des d'ací.

Les incidències amb Autofirma hauràs de tractar-les amb el seu suport.

He rebut un correu-e dient que una autorització ha caducat. Què faig?

Les autoritzacions tenen un termini de vigència. Quan caduca una autorització es notifica per correu-e.

Si una autorització ha caducat i hauria de continuar activa, tan sols has d’accedir a Registre de representants i donar-la d’alta de nou des de zero.

Vull actuar en nom d’un tercer. Com ho faig?

Has de demanar-li a aqueixa persona que s’identifique amb el seu certificat acceptat per @firma en Registre de representants, i t’autoritze a tu per a això.

Com descarregue un justificant d’una autorització activa?

Quan consultes la informació d’una autorització vigent, observaràs un botó que et permet descarregar un justificant PDF.

Es tracta d’un document merament informatiu, sense validesa administrativa. Per a verificar que l’autorització està correctament definida.

Vaig habilitar a una persona que ja no vull que em represente.

Accedint amb el teu certificat a Registre de representants pots revocar qualsevol autorització vigent i immediatament deixarà de ser vàlida.

Puc com a empleat públic consultar manualment les autoritzacions dels interessats en els meus tràmits?

Registre de representants té sentit realment quan la consulta es realitza de manera automatitzada per part d’una plataforma de tramitació. No està pensat per a la consulta manual una vegada iniciada la tramitació.