No personals (web)

Certificat de servidor segur (TLS/SSL)

Aporta seguretat al teu web identificant-la i securitzant la comunicació amb els teus usuaris

En què consisteix i perquè serveix

Permeten que el teu servidor s’identifique enfront dels teus usuaris, al mateix temps que securitza la seua navegació. S’empra per a això protocols de comunicació xifrada com TLS (abans SSL) o IPSEC. El seu principal ús és en les comunicacions https:// a través d’Internet.

Aptes per a tot tipus i grandària de lloc web, els nostres certificats de servidor segur (TLS/SSL) són reconeguts pels principals sistemes i navegadors, acreditant com a segur el lloc que els utilitza. Sense incòmodes alertes o missatges que resten confiança.

Es tracta de certificats qualificats d’autenticació de lloc web d’acord al ReIDAS i conformes als principis WebTrust i els seus baseline requirements, que s’expedeixen per 1 any de validesa.

Ofereix als teus usuaris garantia quan connecten al teu lloc.

Quins beneficis té per al teu lloc web

 • Privacitat en la comunicació
 • Evita fraus
 • Augmenta la confiança

Com has de sol·licitar aquest certificat

 1. Accedir a NPSC

Amb un certificat digital acceptat per @firma has d’accedir a la nostra àrea de gestió de certificats no personals (NPSC). És des d’on es demanen els certificats no personals.

 1. Dona’t d’alta o renova les teues credencials

Si és la primera vegada que accedeixes, o fa més de 13 mesos de la teua última vegada, hauràs d’emplenar un formulari d’alta/actualització i esperar la nostra resposta.

 1. Sol·licita el certificat

Emplena el formulari de sol·licitud amb les dades del teu certificat. Recorda que només uns pocs són obligatoris. Una vegada enviada has d’esperar.

 1. Accepta el pressupost

Rebràs per correu-e un pressupost pel certificat. Hauràs de respondre a eixe mateix correu-e adjuntat el pressupost signat-e a manera d’acceptació i esperar que el validem.

 1. Descarrega el certificat

Per correu-e et notificarem que ja pots procedir amb la descàrrega. Hauràs d’accedir a NPSC i descarregar el certificat.

 1. Guarda una còpia del certificat

Amb la descàrrega només tu tens aquest conjunt. I la seua pèrdua suposarà la sol·licitud d’un nou.

 1. Instal·la el certificat

Una vegada descarregat, instal·la el teu nou certificat allí on necessites.

 1. Realitza el pagament

Una vegada descarregat el certificat, rebràs la factura amb les dades per al seu abonament.

Si vols més informació de com obtindre un dels nostres certificats d’aplicació, consulta el manual

DESCARREGAR MANUAL

Qui pot sol·licitar aquest tipus de certificats

Només s’ofereixen a persones jurídiques públiques o privades, no estant disponible la seua sol·licitud a particulars.

Per a la sol·licitud necessites un certificat digital personal acceptat per @firma que t’identifique.

Com s’utilitza el certificat de servidor segur (TLS/SSL)

Com qualsevol altre certificat, una vegada descarregat, hauràs d’instal·lar-lo al servidor per al qual l’has obtingut l’utilitze. Segons el servidor i/o servei aquest procés és diferent, i queda a les teues mans.

Recorda guardar una còpia de seguretat del certificat i claus criptogràfiques associades. Amb la descàrrega només tu tens aquest conjunt. I la seua pèrdua suposarà la sol·licitud d’un nou.

Quins beneficis té per al teu lloc web?

 • Privacitat en la comunicació
 • Evita fraus
 • Augmenta la confiança

Informació que podria ser útil

Aquestes són algunes de les preguntes més comunes que rebem. Si no trobes resposta al teu dubte, contacta’ns.

Quin cost té?

El preu concret podràs veure’l en el pressupost que se t’enviarà durant el procés de sol·licitud. Si no pots esperar o necessites conéixer-lo abans, escriu a gestioncerts@accv.es amb les dades de la teua entitat i el certificat que vols perquè t’informem.

Quant temps costa obtindre el certificat?

Com ja sabràs, el procés de sol·licitud requereix d’accions per part teua i per part nostra.

Per part nostra atenem les peticions per ordre d’entrada, sempre amb la major celeritat possible. Encara que no podem donar un termini exacte, si les teues respostes també són ràpides, pots obtindre el certificat des d’unes hores fins a entorn a 72 hores habitualment.

En quin format descarregue el certificat?

Hi ha diferents maneres de descarregar el certificat, però el procés per defecte i que recomanem el descarrega en format .p12 (PKCS#12). Aquest és el format més habitual i acceptat.

No obstant això existeixen mecanismes de generació alternatius per a descarregar-lo en format .zip (preparat per a servidor Apatxe) o .jks (pensat per a servidors Tomcat o JBoss).

Com renove el meu certificat?

La renovació consisteix realment en una nova sol·licitud amb les mateixes dades que el certificat que caducarà.

El certificat que caducarà no es revoca inicialment. Quan tingues descarregat el nou certificat que el substituïsca, hauràs de canviar-lo allí on el tingues instal·lat i, aleshores, revocar l’antic des de l’àrea per a la gestió de certificats no personals (NPSC).

No recorde el PIN del meu certificat. Què faig?

El PIN o contrasenya d’un certificat el defineix la persona que el descarrega just en eixe moment.

Com a custòdia d’aquest certificat només eixa persona hauria de conéixer aquest PIN. Nosaltres no tenim en cap moment accés a ell i no podem ajudar a recuperar-lo. És una mesura de seguretat.

Si no recordes el PIN del teu certificat, no tens accés a ell i ho necessites, lamentem dir-te que només pots demanar un nou certificat des de zero i abonar el seu cost.

He perdut el meu certificat o crec que s’ha vist compromés.

Hauràs de revocar-lo des de l’àrea per a la gestió de certificats no personals (NPSC). Des d’eixe moment el certificat queda anul·lat i ja no pot emprar-se.

Recorda que la revocació és irreversible. Abans de revocar-lo cal demanar un certificat nou si necessites un actiu, i canviar-lo en producció perquè el servei no es veja afectat.