Segell de temps qualificat

Evidència digital que assegura que unes dades existeixen i no han sigut modificats des d’un instant específic de temps

En què consisteix i per a què serveix

El servei de segellament de temps o **timestamp service (TSS) és un sistema que assegura que unes dades existeixen i no han sigut modificats des d’una data i hora concretes.

Això s’aconsegueix associant les dades a l’instant exacte de temps mitjançant la signatura electrònica de la nostra Autoritat de Segellament de Temps (TSA). El resultat és el que es coneix com a segell de temps electrònic, *timestamp o marca d’hora.

L’apel·latiu qualificat significa que els nostres segells de temps electrònics tenen el màxim reconeixement jurídic a nivell europeu. És a dir, davant qualsevol Estat membre gaudeixen de la presumpció d’exactitud de la data i hora que indiquen i de la integritat de les dades als quals la data i hora estiguen vinculades.

L’ACCV oferta aquest servei de manera gratuïta per a ús personal (ciutadans) i en dues modalitats de pagament per a l’ús professional (Empreses, Administració Pública, etc).

Quins beneficis té per a tu?

  • Validesa legal
  • Protegeix les teues dades de modificacions
  • Assegura que existeixen des d’una data i hora

Com has de sol·licitar aquest servei per a ús professional

  1. Demana informació

Escriu-nos des de la nostra secció de contacte o crida’ns indicant el teu interés pel servei. Hauràs d’indicar per a quina entitat vols contractar-ho, en quina modalitat (anual o pagament per ús) i descriure breument l’entorn on s’emprarà.

  1. Espera el nostre contacte

El nostre personal d’atenció escalarà la teua consulta al nostre personal expert, qui es posarà en contacte amb tu al més prompte possible per a assessorar-te sobre la base de les teues necessitats.

  1. Gaudeix del servei

Contracta el servei en la condicions i forma que el nostre personal expert t’haurà explicat, i comença a utilitzar el servei.

  1. Realitza el pagament

Una vegada iniciat el servei, rebràs la factura amb les dades per al seu abonament.

Si vols més informació de com configurar el nostre segellament de temps per a ús personal, ací tens el manual per a Adobe Reader DC

DESCARREGAR MANUAL

Qui pot sol·licitar aquest servei

L’ACCV oferta aquest servei de manera gratuïta per a ús personal (ciutadans) i en dues modalitats de pagament per a l’ús professional (Empreses, Administració Pública, etc).

El servei verifica la identitat dels usuaris professionals mitjançant credencials d’accés (usuari/contrasenya) que s’entreguen en el moment de la contractació.

Si el teu ús és personal, pots començar a utilitzar el nostre servei de segellament de temps configurant-lo en les teues aplicacions. Si el teu ús és professional, contracta primer el servei.

Com has d’utilitzar el Segellament de Temps

El servei segueix les especificacions de la RFC 3161, encapsulat sobre HTTP, que bàsicament defineix el següent procés:

- L’usuari envia el resum o *hash de les dades que vol segellar a l’Autoritat de Segellament de Temps (TSA).

- La TSA agafa el resum de les dades de l’usuari, la data i hora d’aqueix moment amb gran exactitud i fiabilitat, genera el segell de temps signant tota aqueixa informació i li ho remet a l’usuari.

Per a realitzar aquest procés l’habitual és que l’usuari empre aplicacions que ja implementen l’estàndard - com per exemple Adobe Reader si es configura correctament i el que volem és segellar un PDF -, o que desenvolupes les teues pròpies aplicacions sobre la base de llibreries que compten amb mètodes que implementen està funcionalitat - com les llibreries per a Java Arangí desenvolupades per l’ACCV.

La URL del servei és: http://tss.accv.es:8318/tsa

El certificat de l’Autoritat de Segellament de Temps (TSA) que emet els segells pot descarregara des d'ací

Quins beneficis té per a tu?

  • Validesa legal
  • Protegeix les teues dades de modificacions
  • Assegura que existeixen des d’una data i hora

Dues modalitats per a l’ús professional

El servei s’ofereix de manera gratuïta per a ús personal (ciutadans) i en dues modalitats de pagament per a l’ús professional (Empreses, Administració Pública, etc). Les modalitats són les següents:

01

Tarifa plana anual

S’abona una quantitat fixa anual (subscripció anual amb ús il·limitat) per l’ús del servei sense límit de segells de temps

02

Pagament per ús

S’abona una alta en el servei (subscripció a servei) i es contracten tants paquets de 500 segells de temps com es vagen a requerir. Els paquets es poden anar contractant conforme es van consumint.

Informació que podria ser útil

Aquestes són algunes de les preguntes més comunes que rebem. Si no trobes resposta al teu dubte, contacta’ns.

Quin cost té?

El preu d’aquest servei varia en funció de la modalitat que tries. Escriu a gestioncerts@accv.es indicant les dades de la teua entitat, així com la modalitat que desitges contractar i t’enviarem el pressupost ajustat al que cerques.

Si navegue a la web del servei no ix res

El servei de segellament de temps es presta per HTTP, però no és una web. Has d’utilitzar-ho des d’una aplicació que ho permeta, configurant-la i facilitant les dades a segellar a través d’ella.

Com s’identifica l’ús professional?

El servei monitora el consum que es fa d’ell i distingeix entre els usuaris, ja siguen d’ús personal o professional. Quan es detecta un comportament de consum que indica un ús professional no contractat, es talla el servei.

Quina és la capacitat màxima del servei?

La capacitat màxima és de 30 segells/segon.