Administració pública

Certificat de Representant d’entitat

Quan tens la capacitat legal per a representar a la teua entitat i necessites actuar en el seu nom per mitjans electrònics.

Obtingues el certificat de representant d’entitat

Tingues present que la renovació consisteix en sol·licitar un nou certificat.


 • 1

  Podràs descarregar el certificat en programari per vídeo identificació o des del teu àrea personal (APSC).

 • Si optes per la vídeo identificació, consulta el nostre manual abans d’accedir.

  Si optes per APSC necessitaràs un certificat personal nostre.
 • 2

  Si demanes el certificat en targeta, aquesta se t’enviarà buida. Hauràs d’anar a un PRU per activar-la.


Obtingues el certificat de representant d’entitat

Abans d’emplenar el formulari, per favor, llig tots els punts i reuneix tota la informació necessària abans de començar


 • 1

  Determinar i preparar la documentació

 • Depén el tipus d’entitat que sigues hauràs d’aportar una documentació o una altra. Assegura’t tindre a mà informació sobre l’entitat com ara el CIF, Certificat del Secretari de l’Organisme, Reglament Òrganic i Funcional de l’entitat o Certificat del Registre Públic, o poder notarial bastant.
 • 2

  Emplenar i enviar el formulari web.

 • 3

  Realitzar el pagament pel certificat.

 • 4

  Una vegada registrada la sol·licitud, l’ACCV revisarà la documentació aportada i verificarà la seua validesa.

 • 5

  El termini amb el qual compta l’ACCV per a verificar la documentació aportada i respondre a la persona de contacte amb la resolució és des d’unes poques hores fins a un termini màxim de 5 dies laborables, que podran estendre’s, excepcionalment, fins als 30 dies naturals en períodes d’alta demanda d’aquest servei.

 • 6

  Subsanació

 • Si fa falta subsanar alguna dada de la teua sol·licitud, ens posarem en contacte amb tu mitjançant el compte que correu-e que hages facilitat al formulari. Transcorregut el termini de 30 dies naturals sense resposta a la primera notificació que se’t faça, s’entendrà que desisteixes de la teua sol·licitud i aquesta serà resolta sense dret a reintegrament, ni cap devolució.
 • 7

  L’ACCV respondrà per correu-e a la persona de contacte, adjuntant la factura corresponent i confirmant que el titular/custodi ja pot procedir a descarregar el certificat de Representant en suport programari.

 • 8

  Des del moment en què l’ACCV te confirme que és possible descarregar el certificat comptaràs amb un termini de 60 dies naturals per a fer-ho.

Obtingues el certificat de representant d’entitat

En què consisteix el certificat de representant d’entitat

És una acreditació digital que pot usar-se per a identificar-se i expressar voluntat, consentiment o autoria de manera segura. Igual que ho faríem en el món real emprant la nostra signatura manuscrita i documents legals, però per mitjans electrònics.

En concret, els certificats de Representant d’Entitat identifiquen a una persona física com a representant d’una persona jurídica. Per a això el titular ha de tindre la capacitat legal d’actuar completament en nom d’aqueixa entitat.

La seua validesa és de 30 mesos.

Para qué sirve el certificado Representante entidad

Amb aquesta mena de certificats pots identificar-te i signar en entorns digitals, tant en el teu nom, com en nom de l’entitat a la qual representes i que figura en el certificat.

No permeten limitar la capacitat de representació en un percentatge o en només uns àmbits. Per a aqueixos supòsits han d’emprar-se solucions complementàries com a Registre de Representants.

Quins beneficis té per a tu?

 • Altes i baixes laborals, així com altres gestions amb la TGSS
 • Declaració d’impostos i altres tràmits amb l’AEAT
 • Presentació de factures

Quin tipus de certificat pots sol·licitar

Els emetem en suport programari o en suport targeta. I si ho necessites, pots demanar tots dos.

Programari

 • Més econòmic i versàtil
 • Sense desplaçaments *
 • Usa-ho també en tauletes i telèfons intel·ligents
 • Pots fer còpies del certificat
 • Genera signatura electrònica avançada

Targeta criptogràfica

 • Més segur
 • Protegida per un PIN i un PUK
 • Necessita lector de targetes
 • Només en ordinadors
 • El certificat no ix de la targeta
 • Genera signatura electrònica qualificada

Informació que podria ser útil

Aquestes són algunes de les preguntes més comunes que rebem. Si no trobes resposta al teu dubte, contacta’ns.

Quin cost té?

El certificat de Representant d’entitat costa en suport programari 33.88 €, mentres que en targeta 55,55 € (IVA i despeses d’enviament inclosos).

Mètodes de pagament

El pagament es realitzarà només mitjançant targeta de crèdit/dèbit.

No puc pagar amb targeta. Què faig?

L’únic mitjà de pagament és mitjançant targeta de crèdit/dèbit.

Vull sol·licitar-ho per a una entitat mancomunada.

Parlem del cas en el qual el titular no té la capacitat legal i completa per a actuar en nom de l’entitat. Fes la sol·licitud i se’t demanarà documentació addicional, si correspon. No et preocupes.

Vull sol·licitar-ho per a una entitat estrangera.

Pots obtindre-ho sempre que el titular tinga un NIF/NIE i l’entitat tinga un CIF. A més, hauràs de complir amb els requisits d’identificació segons el suport: certificat personal de l’ACCV o DNI-e per a programari, identificació presencial en un PRU per a targeta.

* Com descarregue el certificat en suport programari?

Per correu-e avisarem que la descàrrega del certificat està disponible. La persona titular haurà de comptar amb un certificat de Ciutadà emés per l’ACCV, o DNI-e funcional. S’identificarà en el seu Àrea Personal (APSC) i descarregarà el certificat de representant, seguint les indicacions del manual.

Ho vull en suport programari, però no tinc certificat de l’ACCV.

Has demanat el certificat de Representant d’entitat en suport programari i t’hem notificat per a la seua descàrrega, però no tens un certificat personal de l’ACCV, per a connectar-te. Pots obtindre el teu certificat de l’ACCV gratis en un PRU. O també pots identificar-te amb el teu DNI-e. Aquest el podràs activar en qualsevol oficina d’expedició de DNI.

No recorde el PIN del meu certificat en suport programari.

El PIN el genera el titular en el moment de la descàrrega i nosaltres en cap moment el coneixem. Si no tens còpia del teu certificat, hauràs de demanar un nou i abonar el seu cost.

Com instal·le el meu certificat en suport targeta?

T’enviarem la targeta buida i la persona titular haurà d’anar a un Punto de Registro (PRU), per a carregar el certificat en ella. Una vegada carregat, continua nostres manuals d’instal·lació.

Tenia 60 dies per a generar el certificat i no ho he fet. Ara què?

L’ACCV et va notificar fa més de 60 dies que podies generar el teu certificat de Representant d’entitat, en suport programari o en targeta, i no ho has fet. Per a això no hi ha solució i cal demanar un certificat nou, així com abonar el seu cost.

No recorde el PIN del meu certificat en targeta o l’he bloquejat.

El PIN i PUK es generen en la primera emissió de la targeta i figuren en el Contracte de Certificació, encara que tu els pots canviar a posteriori. Pots acudir a un PRU a desbloquejar el PIN de la targeta, si no has canviat el PUK. També pots seguir aquest manual, per a desbloquejar-lo tu en el teu equip.

He bloquejat el PUK de la meua targeta.

La teua targeta ha quedat inservible i has d’adquirir una nova. Es tracta d’una mesura de seguretat i no pot vulnerar-se.

On trobe un Punt de Registre (PRU)?

El llistat dels nostres PRUs es troba ací.

Com m’identifique en el PRU?

Els principals documents que et permeten identificar-te són DNI, NIE, permís de conduir espanyol o passaport espanyol en vigor. Si el teu cas és un altre, llig la informació que es detalla en aquest document.

No puc anar al PRU. Què faig?

Una altra persona pot acudir en el teu nom si aporta un poder notarial o clàusula específica en un poder notarial, que autoritze expressament que l’apoderes per a obtindre el certificat digital en el teu nom. Haurà d’aportar les teues dades i acceptar les condicions del contracte en el teu nom. Tens un model de clàusula ací.

El meu certificat caducarà. Com el renove?

La renovació suposa la sol·licitud d’un nou des de zero.

Vull anul·lar el meu certificat. Com el revoque?

Pots anul·lar el teu certificat telefonant-nos al 963 866 014. O emprar una altra de les opcions descrites en aquesta pàgina. Recorda, la revocació no pot desfer-se.